Claudia Pacheco

claudia-pachecoCláudia Pacheco har varit psykoanalytiker och författare i över trettio år, vid sidan av sitt arbete som grundare och ordförande för den internationella föreningen STOPPA förstörelsen av världen.
Hon har organiserat många internationella konferenser i Europa, Nord- och Sydamerika.
Tillsammans med Norberto Keppe, grundade hon 1983 i New York International Society of Analytical Trilogy, där hon var verksam som president tills hon lämnade USA för Europa 1988.
År 1990 grundade hon Institut Supérieur de Psychanalyse Integrale – École Norberto Keppe, med huvudkontor i Paris och med filialkontor i London, Lucca, Moskva, Stockholm, Helsingfors och Lissabon. Institutet bildades för att utveckla föreläsningar och kurser som bygger på Norberto Keppes arbete. Hon grundade och publicerade också Savoir c’est Pouvoir, en fri vetenskaplig och kulturell tidskrift som under många år distribuerades i Paris och i många andra franska städer.
Pacheco omfattande forskning och klinisk praxis med klienter från hela världen har kulminerat i flera böcker, däribland hennes bästsäljare Hälsa genom medvetenhet: Teomani och stress